Manusia perlukan zikir sebagaimana ikan perlukan air....dan.... Jikalau mampu jadilah pohon yang paling tinggi di atas bukit, jikalau tidak cukuplah menjadi rumput, tetapi biarlah rumput yang paling hijau di muka bumi.

Monday, October 15, 2018

UTC KERAMAT (IMEGRESEN)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, segala pujian hanya untuk Allah swt.

Today story ialah mengenai pengalaman buat passport... Ini bkn kali pertama tulip buat passport. Dah kali ketiga. First time di tragnu, second di utc Kedah. Dan kali yang ketiga ni mmg paling menguji kesabaran.

Mula²  lepas balik aktiviti sekolah (sabtu) dalam pukul 11 pagi, tulip pergi utc pudu tapi yang sedihnya, balik tangan kosong.. mmg ramai sgt orang. Tulip siap boleh balik solat zohor di rumah (bandar baru ampang) n bila patah balik ke sana, nombor giliran masih lagi x dipanggil. Sampai la pukul 6, tulip balik je rumh sbb takut sorang² mlm di sana ( walapun ramai org still rasa x secure sbb sorag²) dgn hujn yg lebat lg. Tambah² mlm tu, adik nak mai rumah.. last² balik tangan kosong. Mmg sedih giler la. Waktu drive balik tu, hujan lebat mmg memahami sgt² kesedihan hati ni.. hahhha...

Then, hari isnin lepas sekolah, tulip pergi la ke utc keramat ( rasa serik dgn utc pudu n atas nasihat n cadangan seseorang). Sampai utc keramat, mcm biasa la.l, merayau dulu dulu sorang² cari imigresen. (Alhamdulillah x sesat, cuma cari surau sesat sampai basement parking kereta). Di sini prosesnya mmg best. Tepat dalam masa satu jam siap passport. Tp mungkin tmbah sikit masa utk menunggu angka giliran n bayaran dalam 1 jam 45 minit but still ok dari menunggu di utc pudu dr pagi sampai mgrib, tapi bawa balik tangan kosong.... Dan satu lagi, yg bestnya time ni tulip x drive so x payah stress drive kereta n mengadap jem. ( Thanks utk driver yg terpaksa drive dan mengadap jem. Jasamu akan dikenang)

So, kalau nak berurusan dgn imigresen mmg dinasihatkn pergi la ke utc keramat. In shaa Allah cepat. Dan elakkan pergi hari Sabtu...

Post a Comment

Search This Blog

share your link here.....